Parkettisuunnittelijan tietopankki

Tietoa parketin suunnittelusta ja Kymifloorin malleista

Kalanruotoparketti

Kalanruotoparketti on yksi vanhimmista ja yleisimmistä kuvioparketeista. Sitä valmistetaan useammalla eri rakenteella joista massiivi – 2-kerrosrakenne ovat yleisimmät. PR Wood OY valmistaa KYMIFLOOR tuotenimen alla molempaa variaatiota.

Kalanruodossa perusidea on se että suorakaiteen muotoiset kappaleet asennetaan ”kalanruodon” muotoiseen kuvioon. Jotta tällainen ladonta olisi mahdollista on kappaleen pituuden oltava leveyden kerrannainen. Muutoin asennus ei onnistu.

Yleisimmät lamellikoot ovat 80 x 560 mm, 90 x 540 mm, 100 x 600 mm ja 120 x 720 mm.

Paksuudet vaihtelevat massiivituotteissa välillä 15 – 22 mm ja 2-kerrostuotteessa yleisin paksuus on 16 mm josta 4 mm on kulutuspinnan paksuus.

Kymifloor’n  valikoimasta löytyy useita puulajeja ja kaikista puulajeista useita lajitelmia oksaisuuden ja värivaihtelun suhteen. Lisäksi sävytteillä niihin saadaan aina jokaiseen tilaan sopiva ilme.

Kalanruotoparkettia täydentää seinien vierelle asennettu friisilista. Se voi olla moderni yksi leveä lista kiertämässä huonetilan reunoja tai koristeellinen useista elementeistä kasattu friisi.