Parkettisuunnittelijan tietopankki

Tietoa parketin suunnittelusta ja Kymifloorin malleista

Lankkuparketti

PR Wood OY valmistaa lankkuparketteja KYMIFLOOR tuotenimen alla. Lankkuparketilla tarkoitetaan puulattiaa jossa asennettaessa parkettielementeistä muodostuu vanhaa lankkulattiaa muistuttava lopputulos.

Lankkuja on eri levyisiä ja eri pituisia. Useimmiten yhteen lattiaan käytetään yhtä leveyttä ja useampaa pituutta. Usean pituuden yhdistelmä edesauttaa lankkujen päätysaumojen oikeaa limitystä eli etäisyyttä toisistaan. Samoin sen avulla eliminoidaan ns porraskuvio valmiissa lattiassa.

Lankkuparkettia valmistetaan kolmella eri rakenteella jotka ovat massiivilankku, 2-kerroslankku ja 3-kerroslankku.

Massiivi lankkuparketti on valmistettu yhdestä massiivipuukappaleesta. Sen neljä sivua on profiloitu liimausta varten. Usein reunat ovat viistettyjä korostaakseen tuotteen massiivisuutta. Lankun pohja on uritettu etenkin leveimmissä tuotteissa. Kokonaispaksuudet ovat 15, 18, 20, 22 ja 26 mm.

2-kerroslankku koostuu pintakerroksesta paksuudessa 3, 4, 5, 6 tai 8 mm ja pohjakerroksesta joka on koivuvaneri paksuudessa 12 tai 15 mm.

Tämä rakenne on ihanteellinen kuivissa ilmasto-olosuhteissa kuten Suomen talvessa. Rakenteensa ansiosta se kestää hyvin lattialämmityksen päällä ja kuivassa ilmanalassa.

3-kerroslankku koostuu pintakerroksesta joka on 3-4 mm paksu, keskikerroksesta joka on kasattu kapeista havupuusäleistä ja pohjakerroksesta joka on 2 mm paksu kuusiviilu.

Lattiaan asentamisen jälkeen kaikki kolme tuotetta ovat visuaalisesti samanlaisia.