Parkettisuunnittelijan tietopankki

Tietoa parketin suunnittelusta ja Kymifloorin malleista

Parkettilattia

Parkettilattialla tarkoitetaan puulattiapinnoitetta joka on kasattu asennuksen yhteydessä useista pienemmistä elementeistä.
Parkettilattia voi olla traditionaalisen symmetrinen ja säännöllinen kuvioinniltaan tai se voi olla myös modernin epäsäännöllinen, juokseva kuvioinniltaan.

Parketti on todella kestävä lattiamateriaali. Sen käyttöikä oikein hoidettuna voi yltää jopa satoihin vuosiin. Se tuntuu aina lämpöiseltä paljaan jalan alla ja kestää rajuakin rokkaamista kengät jalassa.

Parkettityyppejä on paljon erilaisia. Jakoperusteina eri ryhmiin toimii usein tuotteen rakenne. Suomen vaikeisiin ilmasto-olosuhteisiin suosittelemme liimattuja rakenteita joissa kerrosrakenteilla on saatu eliminoitua puun kutistuminen / turpoaminen huomattavasti pienemmäksi verrattuna massiivipuisiin tuotteisiin.

Parketeissa käytetään erilaisia puulajeja. Pääsääntöisesti kovat lehtipuulajit hallitsevat valmistusta. Pehmeitä havupuita käytetään alueilla joilla on totuttu olemaan kotioloissa ilman kenkiä.

Parkettilattioita tehdään myös eri puulajeja yhdistelemällä. Näin saadaan aikaan koristeellisia, yksilöllisiä lattiapintoja.

Parkettilattia sopii niin yksityisasuntoihin kuin julkisiin tiloihin. Jokaista käyttötarkoitusta varten on kehitetty oma rakenne tuotteelle ja etenkin oma pintakäsittely suojaamaan tuotetta.

Käy katsomassa KYMIFLOOR’in sivustoa. Löydät sieltä Suomen laajimman parkettivalikoiman.